3 tips als je een salespagina gaat maken

Bij een salespagina denk je waarschijnlijk aan een pagina waar je iets wilt verkopen. Maar dat hoeft niet perse. Soms wil je iets gratis weggeven, wil je dat de bezoekers zich ergens voor aanmelden of dat mensen contact met je opnemen. Sommige experts noemen het daarom geen salespagina of landingspagina maar een conversiepagina. Dit omdat, wat je doel ook is, je conversie wilt creëren en vergroten.

#1 Zorg voor een doel

Zorg dat je een duidelijk doel hebt. Ga niet lukraak maar informatie delen op je website maar zorg dat het leidt naar een doel. Wat wil je bereiken met een deze pagina? Wil je dat de bezoekers een afspraak maken voor een intakegesprek of voor een behandeling? Of wil je dat ze zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief?

Zorg dat het heel duidelijk voor jezelf en je bezoeker is wat het doel is. Wat is de taak die jouw bezoeker moet volbrengen? Zorg dat dit helder is en dat alles leidt tot het volbrengen van die taak Want als deze taak niet helder is zal je bezoeker helemaal niets doen.

TIP: maak op papier een grove opzet van je pagina. Laat deze aan iemand lezen die geen verstand van het onderwerp heeft. Is het duidelijk voor diegene wat er van hem/haar verwacht wordt?

#2 Spreek de taal van jouw klant

Spreek de taal van jouw ideale klant. Het klinkt heel simpel maar we zijn snel geneigd om of in vakjargon te praten of niet in de woorden van de klant. We neigen ernaar om bijvoorbeeld de meer ‘nette’ of ‘duurdere’ woorden te gebruiken. Echter zul je je klant het snelst en het meest aanspreken als je zijn/haar woorden gebruikt.

Bijvoorbeeld wanneer je het woord pigmentatie gebruikt terwijl de klant het heeft over donkere vlekken. Wanneer je dan in je headline pigmentatie zet zal de klant zich niet aangesproken voelen en waarschijnlijk niet verder lezen. Zonde!

TIP: interview jouw ideale klanten om erachter te komen wat hun ‘pijnpunten’ zijn en wat hun ‘droom’ is. Gebruik deze woorden op jouw pagina. Zeker in de headline.

#3 De opbouw

Zorg voor een inspirerende opbouw van jouw pagina. Ga niet zomaar informatie delen maar zorg voor een logische opbouw. Bouw je pagina zo op dat de content leidt tot actie, tot het beoogde doel.

Mensen beslissen in enkele seconden of ze op een pagina blijven of niet. Je moet dus zorgen dat je start met een headline of foto die de interesse wekt en die ervoor zorgt dat er wordt doorgelezen.

Wat wekt de interesse? Vaak is dat het pijnpunt van jouw ideale klant of de droom, wat wil de klant bereikt hebben. Hoe ziet zijn/haar leven eruit nadat jouw dienst of product is aangeschaft? Pas als je de aandacht hebt gekregen kun je meer gaan vertellen over jouw dienst of product. Hiermee vergroot je de interesse en creëer je verlangen ernaar. Als het verlangen groot genoeg is kun je overgaan tot een call tot action.

TIP: start je pagina met een headline. Verwerk hierin het pijnpunt of de droom van jouw ideale klant.