ICF voor de huidtherapeut
Om de ICF toe te passen in de huidtherapeutische praktijk heb je bepaalde kennis en vaardigheden nodig. Tijdens de cursus ICF leer je de hulpvraag duidelijk te krijgen, sneller verbanden te zien en leer je hoe je de ICF toepast binnen je eigen praktijk. Daarnaast verkrijg je door de ICF toe te passen kwalitatief goede en vergelijkbare informatie waardoor je dossiervoering eenduidig en completer wordt. Na afloop van deze training kun je de ICF toepassen binnen je eigen praktijk.
Binnen ons beroepsprofiel Huid- en oedeemtherapeut en binnen de NVH-richtlijn huidtherapeutische dossiervoering wordt er sterk aanbevolen om de ICF te integreren binnen je dossiervoering.
Waarom is het gebruik van ICF belangrijk?
Als huidtherapeut gebruiken we de ICF bij het klinisch redeneren en ons dossiervoering. Binnen de stappen van het HMH geeft het ons als huidtherapeut een binding en helder beeld van de hulpvraag. Door het beeld helder te hebben kan je betere zorg aanbieden. Je kijkt niet alleen naar de huidklacht van iemand maar vooral ook wat iemand nog wel kan. De ICF geeft je inzicht in de factoren die van invloed zijn op verschillende gezondheidssituaties en hoe je die kan vertalen naar acties. Tevens is het een eenheid van taal voor wetenschap en mono-, interdisciplinaire- en interprofessioneel communicatie. Onze NVH kan gegevens vanuit de ICF gebruiken voor onderzoek. De ICF kan gebruikt worden bij de ontwikkeling van richtlijnen en beleid. Daarnaast wordt het gebruikt binnen de NVH en het onderwijs. De hogeschool Utrecht en de Hogeschool Den Haag maken gebruik van de ICF binnen het onderwijs.
“Tijdens de cursus ICF leer je de hulvraag duidelijk te krijgen, sneller verbanden te zien en leer je hoe je de ICF toepast binnen je eigen praktijk.”
Wat maakt deze training uniek?
Leerdoelen
Vereiste beginniveau: De cursus ICF is ontwikkeld voor huidtherapeuten.
Studiebelasting
De totale studiebelasting is 15,5 uur. Opgedeeld in 8,5 uur zelfstudie en een bijeenkomst van 7 uur.
Voorafgaand aan de cursus dien je zelfstudieopdrachten te maken. Deze zorgen ervoor dat je tijdens de cursus doelgerichter en effectiever te werk kunt gaan.
Toetsing: binnen twee weken na de cursus dien je drie praktijkcasussen, inclusief ingevulde ICF, in. Na ontvangst en beoordeling zal het bewijs van deelneming worden toegezonden en zullen accreditatiepunten worden bijgeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.
De cursus ICF voor de huidtherapie is speciaal gemaakt voor huidtherapeuten.
“Een afwisseling van theorie, kleine opdrachten in kleine groepjes zorgde voor afwisseling in de dag.”
Met veel enthousiasme wordt de cursus ICF voor huidtherapeuten gegeven! Een dikke 10 voor de toepasbaarheid in de praktijk. Iedereen zou deze cursus moeten volgen, zeker omdat in de richtlijnen staat beschreven dat wij de ICF gebruiken in onze dossiervoering.